Wat?

“Graphic recording (also referred to as reflective graphics, graphic listening, etc.) involves capturing people’s ideas and expressions—in words, images and color—as they are being spoken in the moment.”

Hoe?

Visual recordings, sktechnotes of graphic recordings worden nog zeer vaak gemaakt op grote vellen papier met stiften in verschillende kleuren op het moment zelf terwijl men luistert naar een presentatie, talk of een discussie. De groep en de spreker zien hoe de visuele opname gemaakt wordt. Nadien wordt de schets gefinetuned op computer en geëxporteerd naar definitieve files (jpeg, pdf, …) .

Waarom?

Een groot deel van ons brein is bedoeld voor het verwerken van visuele informatie. Het merendeel van de neuronen wordt gebruikt voor ons zicht. Mensen herinneren zich zaken beter als gesproken woorden ondersteund worden door gevisualiseerde schema’s. Het maakt het hen ook makkelijker om zich te concentreren, verbanden te leggen en zaken achteraf te herinneren.

Graphic recordings en sketchnotes zijn leuke schema’s die gebruikt worden als collectief geheugen van een sessie, talk, discussie of gebeurtenis. Ze kunnen nadien gebruikt worden tijdens netwerkmomenten van evenementen, in presentaties of verspreid worden naar de aanwezigen als souvenir.

RECENT WERK

 

  • FOREPLAY - Gent - 2017