WAT?

Digitale sketchnotes of graphic recordings zijn visuele notities gecreëerd op een - in ons geval - iPad Pro door een mix van handschrift, tekeningen, handgeschreven typografieën, vormen, en visuele elementen. Door middel van de combinatie van beeld en woord tracht men de grote ideeën te vatten en visueel te maken in schema's, talks, discussies of gebeurtenissen.

HOE?

Digitale sketchnotes en recordings worden live getekend tijdens een presentatie, talk of discussie en worden ook geprojecteerd tijdens het event. Achteraf worden ze uiteraard nog gefinetuned en geëxporteerd naar definitieve files (jpeg, pdf, ...).

WAAROM?

Sketchnotes en graphic recordings helpen in meerdere manieren om verbinding te maken tussen verbale en visuele concepten in de hersenen en zorgen ervoor dat men veel meer details herinnert. Mensen kunnen zich een sessie veel makkelijker herinneren met visuele hulp. Ze creëren visuele schema's en ondersteunen sprekers. Ze worden ook vaak gebruikt als promotiemateriaal om komende events of talks aan te kondigen aan potentiële aanwezigen omdat ze eenvoudig en visueel het geheel vatten.

Organisatoren geven ook graag kopieën weg van het eindsresultaat als PDF-documenten of in een uitgeprinte boekje. Deze 'after-event'-documenten werken wonderwel als offline referentie.

RECENT WERK

  • Graphic Recording Sketchnote
    Learning Tech Day - juni 2019